Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historiens verste flyhøst

Høsten 2001 går inn i historien som den verste perioden i den sivile luftfarts historie. 735 personer i alt åtte fly har mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble et ukjent antall tusen drept av de to flyene som 11. september traff bygningene til World Trade Center i New York..

  • Det hele begynte klokka 08.45 lokal tid i New York da et passasjerfly, og noen minutter senere et annet passasjerfly fløy inn i de to skyskraperne til World Trade Center i New York. Et tredje fly styrtet mot Pentagon noenlunde på samme tid. Her ble 125 ansatte i departementet drept, mens et fjerde styrtet i Pennsylvania, trolig på vei imot et terrormål som man i dag ikke vet hva var.
  • I disse fire flyene befant det seg i alt 266 personer, inkludert flygere og kabinmannskap. Alle flyene var fra henholdsvis American Airlines og United Airlines.
  • To dager senere styrtet et passasjerfly med 17 passasjerer og et mannskap på to ved Chichen Itza i det sørlige Mexico. 78 personer omkom da et russisk passasjerfly ble truffet av en rakett over ukrainsk område 4. oktober. Det viste seg at flyet ble truffet av en rakett som ble skutt ut under en øvelse.
  • 8. oktober om morgenen skjedde den største ulykken i SAS' og nordisk luftfarts historie. Et fly fra SAS kolliderte mens det var i letteposisjon med et tysk småfly som sto på rullebanen på Linate-flyplassen i Milano i Italia. I alt 118 personer omkom, 114 personer inkludert et mannskap på fire i SAS-maskinen og fire personer i det tyske småflyet av typen Cessna.
  • Så, mandag 12. november styrtet et passasjerfly fra American Airlines i bydelen Queens ved innflyging til John F. Kennedy-.flyplassen. Flyet, et Airbus A300, hadde 255 personer om bord. Det styrtet så å si to måneder etter tragedien i New York.

    (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!