Historisk appell om fred

FN, EU og 57 muslimske land går sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med en historisk diplomatisk offensiv forsøker FN, EU og 57 islamske land nå å dempe Muhammed-konflikten. Det skjer i en felles appell som fordømmer vold og oppfordrer til fred, skriver Jyllands-Posten.

I appellen, som ble offentliggjort tirsdag kveld, oppfordrer de tre partene at man demper protestene og finner en fredelig vei ut av krisen. De 57 medlemslandene i Den Islamske Konferanseorganisasjonen(OIC), EUs utenrikspolitiske koordinator, Javier Solana, og FNs generalsekretær, Kofi Annan, kritiserer de voldelige protestene som har oppstått i Midtøsten og oppfordrer alle myndigheter, autoriteter og regjeringer til å arbeide for dialog, fred og gjensidig respekt av hverandre.

«Aggressjon mot liv og eiendom kan kun skade islams omdømme som en fredelig religion», står det i appellen. De tre partene uttrykker en dyp bekymring over situasjonen, og de ber alle myndigheter beskytte ambassader og utenlandske borgere mot ulovlige angrep.

De uttrykkes stor forståelse for den store smerten som profet-tegningene har skapt hos millioner av muslimer. Samtidig er FN, EU og OIC er samstemte i å forsvare ytringsfriheten, men sier den må utøves med forsvarlighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer