Historisk auksjon på grevens grunn

En svenske gikk tilfeldig forbi gårsdagens friluftsauksjon ved Grev Wedels plass i Oslo. Der kjøpte han en kommode til 56000 kroner. - Et impulskjøp, sa han etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han kjøpte en vakker, svensk rokokkokommode fra 1700-tallet.

- Det var herlig å kjøpe tilbake en gjenstand som egentlig tilhører Sverige, sa den middelaldrende svensken som ønsket å være anonym.

Det var en rar budrunde. Auksjonarius Hans Richard Elgheim i Grev Wedels Plass Auksjoner fikk ikke et eneste bud på utbudsprisen på 40000 kroner. Heller ikke 35000 kroner fristet. Da ropte en svensk mann:

- Trettitvå!

Så tok det av, og svensken måtte helt opp i 56000 kroner for å ta den med hjem til nabolandet.

Sommereventyr

Det var et historisk sus over gårsdagens auksjon. Mange av salgsgjenstandene kom fra Bogstad Gård, Grev Wedel Jarlsbergs egen gård. Hva var da mer naturlig enn at auksjonshuset Grev Wedels Plass Auksjoner holdt auksjonen på, ja nettopp, Grev Wedels plass (foran Den Gamle Logen som Wedel Jarlsberg bygde på 1700-tallet).

- Vi ønsket å prøve ut en ny auksjonsvariant, gjøre det mer folkelig. I stedet for å holde auksjonen inne i Gamle Logens Store Sal, flyttet vi alt ut i friluft og serverte jazz og noe å bite i, sier Hans Richard Elgheim.

Også prisene var noe mer folkelige enn man er vant med fra hovedstadens auksjonshus. Den dyreste gjenstanden var et rokokko-tebord fra 1780 som gikk for 78000 kroner. Men her var også gjenstander som ble solgt for noen hundrelapper.

Hard budkamp

Eierne av tebordet forventet ikke å få mer enn 10000- 15000 kroner for det.

- Det er slike episoder som gjør auksjoner så vanvittig fascinerende. Tebordet var et typisk liebhaber-objekt som to personer absolutt måtte ha. Dermed stoppet ikke budrunden før prisen var kommet opp i 78000 kroner, sier Elgheim.

<B>EN KOMMODE TIL BEGJÆR: </B>En tilfeldig forbipasserende svenske ble så betatt av denne kommoden at han betalte hele 56 000 koner for den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer