Historisk Blair-seier

Storbritannias statsminister Tony Blair kan senke skuldrene og rette blikket framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Velgerne har med overveldende flertall gitt Labour ny tillit og sikret Blairs regjering 413 av 659 seter i Parlamentet. Valget i 1997 var en viktig triumf for Det britiske arbeiderpartiet, men det er det resultatet som ble kjent i går, Tony Blair har hatt i tankene siden han kom til makten. Det er denne seieren som skaper historie. Labour har aldri sittet to fulle runder i nummer 10 Downing Street. Ei heller har noe parti vunnet med så store marginer to valg på rad. Resultatet ga Blairs ministrer mandat til å gjennomføre de reformene som har stått på timeplanen siden Peter Mandelson, Gordon Brown og Tony Blair formet Nye Labour. Nå kan og må partiet vise at de er villige til investere i framtidas velferdssamfunn.Den jamne mann og kvinne mener de har fått det bedre under Labours første fire år i maktposisjon. Denne «feelgood»-faktoren slipper folk nødig tak i. Opposisjonen har heller ikke greid å skaffe seg troverdighet hos velgerne. Det hersker en slags «dette-er-det-bare-Labour-som-kan-fikse»-stemning.

Hvis Jens Stoltenberg vil snu den nåværende negative trenden for sitt parti, bør han se nærmere på hvordan Tony Blair kommuniserer. Han skremmer verken grunnfjellet eller kapitalister av gårde. Han snakker direkte og tydelig med velgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer