Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk brudd i lønnsoppgjøret

Kommunenes Sentralforbund (KS) har skapt historie ved å bryte lønnsforhandlingene med Akademikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er første gang en arbeidsgiver nekter å fortsette forhandlingene med en arbeidstakerorganisasjon, sier en overrasket informasjonssjef i Akademikerne, Jan Glendrange.

KS brøt etter å ha forhandlet 11 dager på overtid, men uten å komme med et eneste økonomisk tilbud til arbeidstakerne.

Akademikerne, som organiserer 16.000 kommuneansatte, ønsker en endring av dagens tariffsystem hvor hver organisasjon forhandler fram separate avtaler med KS.

- Hvis KS ikke klarer å forhandle med flere organisasjoner med ulike interesser, viser dette at dagens forhandlingssystem er ubrukelig, sier Glendrange.

Etter bruddet mellom KS og Akademikerne har alle oppgjørene i kommunal sektor havnet hos riksmeklingsmann Reidar Webster. Fristen for en meklingsløsning er 25. mai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling