Historisk bunnmål

Statsminister Kjell Magne Bondevik får den dårligste oppslutningen MMI noensinne har målt for en statsminister. Bare 13 prosent mener han gjør en god jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag holder Kjell Magne Bondevik sin oppsummerende pressekonferanse for året 2002. Det er en statsminister med heller dårlig tillit i befolkningen som møter pressen, og som om halvannen uke skal holde nyttårstalen.

Bare 13 prosent mener han gjør en god jobb som statsminister. Det går fram av MMIs meningsmåling for desember. Av utvalget på om lag 1000 personer som er intervjuet av MMI, mener 52 prosent at han gjør en middels jobb og 32 prosent at han gjør en dårlig jobb.

Historisk dårlig

Statsminister Bondeviks popularitet i folket har fått en alvorlig knekk. I sin første statsministerperiode, i sentrumsregjeringen, mente hele 60 prosent av de spurte at han gjorde en god jobb som statsminister. Bare Gro Harlem Brundtland, som oppnådde 65 prosent i 1995, har noen gang gjort det bedre. MMI har målt populariteten til Norges statsministrer siden Odvar Nordli i 1980.

Kjell Magne Bondevik kommer gjennom sin statssekretær Gunnar Husan med følgende kommentar:

- På bakgrunn av all den kritikk regjeringen har vært utsatt for i høst, er resultatet omtrent som forventet. KrF har slitt på meningsmålingene, og dette avspeiler seg nok også på en slik måling. Men nå begynner galluppilene å peke oppover igjen. Jeg noterer som et pluss at dobbelt så mange mener jeg gjør en god eller middels jobb, som de som mener jeg gjør en dårlig jobb.

Fallet

For en måned siden var det 19 prosent som mente Bondevik gjorde en god jobb. Da var det flere som varslet at det kunne gå videre nedover. Blant dem var valgforsker Aarebrot. Tallet 13 overrasker ikke valgforskeren:

- Hvis han får 13 prosent nå, da kan du bare tenke deg hva han får når folk får strømregningen i posten på nyåret, sier han.

Valgforskeren tviler på om Bondevik noen gang vil komme opp igjen på popularitetsbølgen under sentrumsregjeringen, da altså 60 prosent mente han gjorde en god jobb.

HUFF OG HUFF: Statsminister Kjell Magne Bondevik får dårlige oppslutningstall som julehilsen fra det norske folk. 32 prosent mener han gjør en dårlig jobb, 52 prosent en middels jobb og 13 prosent en god jobb.