Historisk bygning opp i røyk i ferieby

Piren i Weston-super-Mare i England totalskadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det historiske bygget på piren i badebyen Weston-super-Mare i Somerset i England står nå i full fyr. TV-bilder viser hvordan flammene ødelegger bygningen fra 1904, som blant annet huser kafeer, restauranter og spillhall, skriver Sky News.

Seks brannbiler og 30 brannmenn sloss mot brannen, som skal ha startet i ett av tårnene på piren.

Det skal ikke være noen personer som er skadet på turiststedet, der det for tiden oppholder seg mange ferierende.

Piren beskrives som et ikon for mange turister.

- Det er veldig deprimerende - piren er et ikon i Weston. Det er surrealistiske å se noe som har blitt elsket av så mange mennesker i løpet av årene gå opp i røyk, sier Sky News\' kameramann Chris Pratt, som er på stedet.

Årsaken til brannen skal nå etterforskes. For ikke lenge siden ble det historiske stedet kjøpt opp, og det foregikk omfattende ombygging av stedet.

- Det er snakk om full ødeleggelse. Dette er et hardt slag, ettersom piren er hjertet av denne byen og nå er det ødelagt, sier ordfører Andrew Horler i Weston-super-Mare.

Historisk bygning opp i røyk i ferieby
TOTALSKADD: Den historiske bygningen fra 1904 ble helt ødelagt i brannen på piren i den engelske feriebyen Weston-super-Mare. Foto: PAUL WATERHOUSE/PA/AP/SCANPIX
TOTALSKADD: Den historiske bygningen fra 1904 ble helt ødelagt i brannen på piren i den engelske feriebyen Weston-super-Mare. Foto: PAUL WATERHOUSE/PA/AP/SCANPIX Vis mer
KJENT LANDEMERKE: Piren var hjertet i turistbyen Weston-super-Mare, sier byens ordfører.