Historisk dårlig oppmøte

Årets valgdeltakelse var den dårligste siden 1927.

ALTFOR FÅ: Bare 73 prosent av de stemmeberettigede møtte opp for å stemme i går. Foto Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
ALTFOR FÅ: Bare 73 prosent av de stemmeberettigede møtte opp for å stemme i går. Foto Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Årets valgdeltakelse var den dårligste siden 1927. 73,3 prosent av de stemmeberettigede gjorde sin borgerplikt og stemte, viste prognosen.

Kampen mellom de rødgrønne og de borgerlige fenget ikke massene. Litt mer enn 3,54 millioner nordmenn hadde stemmerett i årets valg. Ved 2-tiden viste prognosen av 73,3 prosent av disse hadde stemt.

I 1927 deltok 68,1 prosent i valget. Ved valget i 2005 avla 77,1 prosent sin stemme.

Kommunal- og regionaldepartementet har ikke fått noen meldinger om uregelmessigheter i forbindelse med valget.

- Så langt ser det ut til at alt har gått bra. Vi har ikke fått meldinger om at det har skjedd noen feil, sier kommunikasjonssjef Liv Merete Wiker til NTB.

Utsira i Rogaland ligger nok en gang på toppen av frammøtestatistikken, med 92,5 prosent. Det er fram 8,7 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg, og fram 13,9 prosent fra kommune- og fylkestingsvalget for to år siden. På de neste plassene følger Tjeldsund i Nordland med 89,3 prosents frammøte, og Fedje i Hordaland med 83,5 prosent.

(NTB)

 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.