Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk: Fikk femlinger på fire minutter

Alle de fem jentebarna er sunne og friske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ytterst sjeldent at en kvinne får femlinger. Og at alle barna er av samme kjønn er enda sjeldnere.

I USA må man helt tilbake til 1959 for å finne et eksempel på at det ble født femlinger der alle barna var jenter. Den gangen gikk det ikke bra med noen av barna - alle døde under et døgn etter fødselen.

Derfor er gleden stor ved et sykehus i Houston i delstaten Texas i disse dager. I forrige uke fødte nemlig Danielle Busby fem jentebarn, som alle er sunne og friske.

- Klarte seg fint De kom raskt til verden, den 8. april. Via keisersnitt var de alle ute i løpet av fire minutter, opplyser sykehuset.

- Barna klarte seg fint under fødselen, og trenger for øyeblikket bare litt hjelp til å puste, sier sykehusets medisinske direktør Jayne Finkowski-Rivera i en uttalelse.

Jentene har fått navnene Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate og Riley Paige.

Takker gud - Vi er så takknemlige og føler oss svært heldige. Jeg gir gud æren for at det gikk så bra, skriver Danielle på sin blogg.

Femling-fødsler utgjør bare 0,00002 prosent av alle fødsler i USA. Danielle ble gravid med sine femlinger ved hjelp kunstig befruktning.

-STERKE  - Alle barna har en god vekt, som skyldes morens gode innsats for å opprettholde et så sunt svangerskap som mulig, sier sykehusdirektør Jayne Finkowski-Rivera.
-STERKE - Alle barna har en god vekt, som skyldes morens gode innsats for å opprettholde et så sunt svangerskap som mulig, sier sykehusdirektør Jayne Finkowski-Rivera. Vis mer

Hun roses av legene for livsstilen hun levde mens hun gikk gravid med jentene.

Positiv - Alle barna har en god vekt, som skyldes morens gode innsats for å opprettholde et så sunt svangerskap som mulig, sier sykehusdirektør Jayne Finkowski-Rivera ifølge The Washington Post.

- Barna er sterke, og vi gleder oss til å følge med på at de vokser videre, tilføyer hun.

- Danielle er seig, og hennes positive innstilling har helt sikkert hjulpet, sier legen Alexander Reiter.

NYBAKTE FORELDRE:  Danielle og ektemannen Adam har gitt de fem barna navnene Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate og Riley Paige. Foto: Charles Falk/The Woman's Hospital of Texas/AP/Scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Danielle og ektemannen Adam har gitt de fem barna navnene Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate og Riley Paige. Foto: Charles Falk/The Woman's Hospital of Texas/AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!