Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk heroinbeslag i andeegg

Politiet i Canada har gjort to kjempebeslag av heroin. Politiet måtte knuse mer enn 174.000 andeegg for å finne stoffet. Flere toppledere i en asiatisk mafiabande ble arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to beslag som ble gjort forrige uke, fant politiet heroin til en markedsverdi av 1,5 milliarder kroner. Politiet karakteriserer beslagene som to av de største i landets historie.

I den første razziaen i Vancouver fant politiet 55 kilo heroin og en haug med ecstasytabletter. Narkotikaen var gjemt i en last med hermetiserte andeegg fra Kina.

Myndighetene mistenker at andeeggene, som er en kinesisk delikatesse, ble brukt for å skjule heroinen på grunn av den spesielle lukta. Hermetiserte andeegg lukter svært sterkt, og smuglerne trodde åpenbart at det ville lure narkohundene.

Etterforskerne måtte knuse 174.000 illeluktende egg for å finne beholderne som inneholdt stoffet.

Et par dager etter gjorde politiet et nytt kjempebeslag av heroin i Toronto. Da fant etterforskerne 99 kilo med heroin av spesielt god kvalitet i et skip fra Kina.

Sju personer er arrestert i Vancouver og tre i Toronto.

(NTB-Reuters)

JUNKIE-EGG: Tollerne måtte knuse 174000 illeluktende egg for å avdekke beslagets fulle størrelse.