Likestilling

Historisk høvel-reklame viser kvinner med kroppshår

Høvel-merket «Billie» hylles verden rundt for videoen som viser fram kvinner med kroppshår.

HÅR ELLER HØVEL: Barberhøvel-merket «Billie» har sluppet sin kampanjefilm som viser et mangfold av kvinner med hår på kroppen, før de så barberer det bort. Videoen skal være den første reklamefilmen for kvinne-høvler på 100 år, som viser kvinner barbere bort det faktiske håret de har på kroppen. Video: Billie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kroppshår eksisterer - hos kvinner og hos menn. Men hos et av kjønnene, er det heller mindre akseptert at det naturlige skal få lov til å gro.

Flere kvinnelige skikkelser i sosiale medier har den siste tida forsøkt å ta tilbake hva som er naturlig, ved å legge ut bilder av seg selv med kroppshår.

Barberhøvel-merket «Billie» har nå sluppet sin kampanjefilm. Videoen viser et mangfold av kvinner, som faktisk har hår på kroppen, før det barberes bort.

Dette er den første reklamefilmen for kvinnelige barberhøvler som viser fram kroppshår på over 100 år, ifølge merket selv.

Tanken bak prosjektet er å få fram budskapet om at det er opp til hver og én å bestemme om de ønsker å barberere bort kroppshåret sitt eller ei.

- Det er ditt hår, tross alt

Slagordet til kampanjefilmen «Project Body Hair», som applauderes av kvinner verden rundt, er:

En hyllest til kvinnelig kroppshår, uansett hvor det måtte være eller ikke være.

«Reklamer viser kvinner som «barberer» perfekte, glatte, brunsprayede ben. Merkelig, eller hva? Hva du gjør med kroppshår et ditt er opp til deg - gro det, bli kvitt det, eller kanskje en kombinasjon? Det er ditt hår, tross alt.», skriver Billie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer