Historisk kirkemøte på Cuba

Religiøse overhoder møtte hverandre for første gang på over 1000 år.

MØTTE HVERANDRE:  Pave Frans og patriark Kirill i Den russisk-ortodokse kirke omfavnet og kysset hverandre og tok til orde for økt kristent fellesskap da de to kirkelederne møttes på Cuba. Foto: AFP PHOTO / POOL - Gregorio Borgia
MØTTE HVERANDRE: Pave Frans og patriark Kirill i Den russisk-ortodokse kirke omfavnet og kysset hverandre og tok til orde for økt kristent fellesskap da de to kirkelederne møttes på Cuba. Foto: AFP PHOTO / POOL - Gregorio Borgia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pave Frans og patriark Kirill i Den russisk-ortodokse kirke omfavnet og kysset hverandre og tok til orde for økt kristent fellesskap da de to kirkelederne møttes på Cuba.

Møtet er et historisk gjennombrudd i forholdet mellom de to kirkene. Aldri tidligere har overhodene møtt hverandre, og den kristne konflikten har vart i nesten 1.000 år.

Kardinal Koch og metropolitten Hilarion var også med under samtalen. Temaet var forfølgelsen av de kristne i Midtøsten og andre steder i verden. Møtet på Cuba varte i omtrent to timer og munnet ut i en felles erklæring fra paven og patriarken.

- Samtidig som vi er bevisst hindringene som fortsatt må overkommes, håper vi at vårt møte kan bidra til en gjenopprettelse av denne (kristne) enheten som Gud har ønsket, het det i uttalelsen.

- Min bror Jeg ønsket å omfavne min ortodokse bror, sa pave Frans i forkant av møtet samtidig som han oppfordret Russland til å engasjere seg som en viktig partner for fred i verden.

De to kirkelederne kom også med en felles oppfordring om rask handling for å hjelpe kristne som trues av vold og krig i Midtøsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer