Historisk: Kvinner får endelig se fotball i Saudi-Arabia

Saudi-Arabia har arrangert landets første fotballkamp med kvinnelige tilskuere på tribunen.

KVINNELIGE TILSKUERE: Kvinner kan for første gang være tilskuere på Saudi-Arabias fotballtribuner. Bildet er fra fredagens fotballkamp mellom Al-Ahli og Al-Batin. Foto: Stringer / AP / NTB scanpix
KVINNELIGE TILSKUERE: Kvinner kan for første gang være tilskuere på Saudi-Arabias fotballtribuner. Bildet er fra fredagens fotballkamp mellom Al-Ahli og Al-Batin. Foto: Stringer / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det fotballinteresserte kongeriket holdt denne uka en fotballkamp med både mannlige og kvinnelige tilskuere. Fredagens kamp mellom fotballagene Al-Ahli og Al-Batin i havnebyen Jidda er landets første fotballkamp med kvinnelige tilskuere fotballtribunen. Det skriver New York Times.

Saudi-Arabia har lenge vært ansett som et av verdens mest restriktive land for kvinner å bo i. De har tidligere ikke hatt muligheten til å blant annet arbeide innenfor spesifikke yrker, reise alene eller å vise fram håret i offentligheten.

Den siste tiden har kronprins Mohammed bin Salman ifølge avisa innført flere tiltak som gjør at saudiarabiske kvinner har fått flere rettigheter. Blant annet har han tatt makten fra landets religiøse politi og satt kvinner inn i stillinger de tidligere bare kunne drømt om å ha.

I juni lovet han til og med at de endelig skulle få lov til å kjøre bil, og lovnaden ble oppfylt i september i fjor. Å la kvinner delta som tilskuere i kongerikets fotballkamper er dermed et av flere tiltak som har blitt iverksatt for å løsne på landets kjønnsrestriksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer