HISTORISK LAVE PRISER: Natt til torsdag meldes det om historisk lave strømpriser.
 Foto:  Kai-Wilhelm Nessler / NN / Samfoto
HISTORISK LAVE PRISER: Natt til torsdag meldes det om historisk lave strømpriser. Foto: Kai-Wilhelm Nessler / NN / SamfotoVis mer

Historisk lave strømpriser natt til torsdag

- Unikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømprisen vil natt til torsdag ligge på tre øre per kWh enkelte steder i landet.

- I løpet av natta vil strømprisen ligge i underkant av tre øre kilowattime i Sør-Norge. Det er historisk lavt, sier administrerende direktør i Energi Norge, Oluf Ulseth til NRK.

Ifølge tall fra NordPool Spot, vil markedsprisen for strøm i Sør-Norge natt til torsdag vil ligge i underkant av tre øre per kilowattime. Seinere torsdag vil prisen stige til 5,15 øre per kilowattime. Sist strømprisen var så lav var i slutten av oktober i fjor, da markedsprisen i Sør-Norge havnet på litt over fem øre.

At strømprisene er så lave mener kraftselskapet BKK i Bergen er unikt.

- Det er unormalt at vi har så lave priser over så lang tid. Kraftprisen bør ligge på 20-25 øre per kilowattime og ikke 7,3, men den sene snøsmeltingen gjør at vi vil ha en lav pris på strøm ut i august, sier Erik Spildo, divisjonssjef i BKK produksjon.

Førstekonsulent Henriette Birkelund i NVE sier mye energi fortsatt er lagret som snø i høyfjellet.

- At strømprisene er lave til tross for at det er lite vann i magasinene, skyldes forventninger om høyt tilsig gjennom sommeren, sier Birkelund.

(NTB)