Historisk måling for Rødt

Rødt bykser fram til en oppslutning på historiske 7,6 prosent på en ny meningsmåling. Det er ny rekord for partiet.

FRAM: Partileder i Rødt Bjørnar Moxnes kan glede seg over en historisk høy måling med en oppslutning på hele 7,6 prosent. Det ville gitt partiet 14 representanter på Stortinget dersom det var valgresultatet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FRAM: Partileder i Rødt Bjørnar Moxnes kan glede seg over en historisk høy måling med en oppslutning på hele 7,6 prosent. Det ville gitt partiet 14 representanter på Stortinget dersom det var valgresultatet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dersom denne målingen var valgresultatet, ville det gitt Rødt hele 14 representanter på Stortinget. Partibarometeret for februar er utført av Opinion på oppdrag av FriFagbevegelse, ANB og Dagsavisen.

- Rødt viser handlekraft og får gjennomslag, selv med bare én stortingsrepresentant. Med 14 representanter skal den politiske eliten passe seg, sier partileder Bjørnar Moxnes til FriFagbevegelse.no.

Samtidig understreker Moxnes at målinger alene ikke vinner valg.

- Nå ruller vi ut tidenes grasrotmobilisering, for vi skal gi Erna Solberg beinhard motstand nedenfra når hun øker forskjellene i by og land. Vi skal fortsette med det vi gjør nå. Vi skal stå opp for vanlige folk. Jeg kan love at hvis noen vil ha støtte fra Rødt til å danne regjering, skal det bli slutt på at profitørene tar sine skattepenger ut av barnehager, eldreomsorg og barnevern. Da skal sugerørene i statskassa vekk, sier Moxnes.

Ikke bare Rødt vokser på den ferske målingen. Senterpartiet jekkes opp 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 13,9 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer