Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk møte mellom Taiwan og Kina

Kina og Taiwans ledere skal møtes for første gang siden kommunistene tok makten i Kina i 1949.

HISTORISK: Taiwans president Ma Ying-jeou (t.v.) og Kinas president Xi Jinping skal møtes i Singapore 7. november. Illustrasjon: Reuters / Pici Chuang / / Muneyoshi Someya / NTB scanpix.
HISTORISK: Taiwans president Ma Ying-jeou (t.v.) og Kinas president Xi Jinping skal møtes i Singapore 7. november. Illustrasjon: Reuters / Pici Chuang / / Muneyoshi Someya / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentene for de to politiske systemene - som ikke anerkjenner hverandre - skal møtes i Singapore førstkommende lørdag. Formålet med møtet er ifølge kontoret til Taiwans president Ma Yoing-jeuou å «befeste freden mellom de to sidene og opprettholde status quo».

Det kinesiske nyhetsbyrået Xihua bekrefter at Kinas president Xi Jinping skal delta i møtet, men utdyper ikke hva det skal handle om.

Kun et fåtall av verdens stater anerkjenner Republikken Kina, som er Taiwans offisielle navn, og republikken er ikke medlem av FN. Kina hevder at Taiwan er en kinesisk provins, og har et uttalt mål om at øya skal tilbakeføres under kinesisk styre.

De siste årene forholdet mellom Taiwan og Kina myknet opp, og de økonomiske forbindelsene mellom de gamle erkefiendene er blitt stadig tettere. I juli 2008 åpnet den første direkte flyruten mellom de to territoriene siden 1940.

Møtet kommer på et sensitivt politisk tidspunkt for Taiwan, som skal avholde nytt president- og parlamentsvalg 16. januar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media