Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk presidentkandidat

Elisabeth Dole har tatt de første skritt mot å bli historisk. I dag nedsatte hun en komite som er nødvendig for å kunne slåss om å få en av verdens mektigste jobber - USAs president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elisabeth Dole kunngjorde idag at hun oppretter en komite som er nødvendig for å kunne delta i kappløpet om å bli nominert som det republikanske partiets kandidat.

Den 62 år gamle tidligere ministeren opplyste til tilhengerne i Des Moines, hovedstad i delstaten Iowa i Midtvesten, at hun hadde fylt ut de nødvendige papirene som skal til for å danne komiteen. Elisabeth Dole er gift med Bob Dole som i 1996 tapte presidentvalgkampen mot Bill Clinton.

Elisabeth Dole er populær, og hun regnes som den sterkeste kvinnelige kandidaten til en presidentvalgkamp. Meningsmålinger tyder på at hun allerede er nummer to i det republikanske partiet, bare forbigått av Texas-guvernøren George W. Bush som ikke formelt har erklært seg som kandidat. Dole var transport- og arbeidsminister fra 1983 til 1990, da hun ble utnevnt til leder for USAs Røde Kors.

Hun har allerede begynt å presentere seg i politisk tv-reklame i Iowa og New Hampshire som en politisk utfordrer som er skuffet og fornærmet av president Clintons moral.

(NTB-Reuters-AFP)

ER KLAR: Elisabeth Dole er klar til å stille som presidentkandidat.