Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk svindelforsøk

En mann i 50-åra er mistenkt for å stå bak norgeshistoriens største svindelforsøk på 10 millioner kroner fra sju forsikringsselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden tegnet den mistenkte 50-åringen livsforsikring i et norsk forsikringsselskap. Etterhvert hadde mannen tegnet livsforsikringer for 10 millioner kroner i sju forskjellige selskaper, melder NRK Dagsrevyen.

Godt forsikret gikk mannen til lege og hevdet at han hadde ødelagt hørselen og hadde store hodesmerter etter en ulykke. Legen fant at mannen var ufør, og fikk mannen uføretrygdet.

Men forsikringsselskapene ante uråd, og nektet å utbetale millionerstatningen. Nærmere undersøkelser viste at mannen hadde høyere utgifter til forsikringspremier enn oppgitt inntekt.

- Dette er en stor sak som involverer mange selskaper, sier informasjonsdirektør i Finansnæringens hovedorganisasjon Stein Håkonsen til NRK.

Økokrim er nå koblet inn i saken, og mannen har ikke fått utbetalt en krone.