Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Historisk utredning om kvinners helse

Norske kvinner blir ikke tatt på alvor av helsevesenet, og det er stor mangel på kunnskap om kvinners sykdommer og helse, mener Kvinnehelseutvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget overleverte sin enstemmige innstilling til helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) i dag. Høybråten nøler ikke med å karakterisere utredningen på drøye 600 sider som et historisk dokument. Han tror innstillingen vil vekke internasjonal interesse.

Helseministerenen sier han vil sette kvinnehelsespørsmål på dagsorden på en kvalifisert og dokumentert måte, og sørge for at kjønnsperspektivet skal bli mer vektlagt i forskning og i utdanning av helsepersonell.

Selv om utvalget er svært kritisk til måten kvinner behandles på i helsevesenet og til at det forskes så lite på kvinners helse, påpeker det at norske kvinners helse først og fremst har et positivt fortegn.

Kvinner i Norge lever lenge sammenliknet med kvinner i mange andre land, og de lever lenger enn alle verdens mannlige befolkninger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media