Slår «rød alarm»:

Historisk varme­rekord i Frankrike

Ny varmerekord er satt i Frankrike med 45,1 grader, melder landets meteorologiske institutt.

REKORD: Ny varmerekord er satt i Frankrike med 44,3 grader, melder landets meteorologiske institutt. Dermed er den gamle rekorden på 44,1 grader slått.

Foto: NTB Scanpix
REKORD: Ny varmerekord er satt i Frankrike med 44,3 grader, melder landets meteorologiske institutt. Dermed er den gamle rekorden på 44,1 grader slått. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like etter klokka 14 ble det kjent at Frankrike nå har satt en ny historisk varmerekord, etter at det ble målt 44,3 varmegrader i den sør-franske byen Carpentras, opplyser Meteo-France ifølge nyhetsbyrået AP.

Rekorden skulle imidlertid ikke få stå lenger enn én time før landets meteorologiske institutt kom med en oppdatering:

«Ny varmerekord er satt i Frankrike med 45,1 grader».

Den siste rekorden ble satt like etter klokka 15 fredag i Villevieille ikke langt fra Montpellier sør i landet under den pågående hetebølgen i Europa, opplyser Meteo-France. Dette er en varmegrad mer enn den forrige rekorden fra 2003, skriver CNN.

- At den rekorden blir slått så tidlig på året, er helt eksepsjonelt, sa meteorologen Christelle Robert da det var klart at det gikk mot rekord.

Det skjer bare timer etter at landets myndigheter utstedte rød alarm for de sørlige delene av landet som følge av den ekstreme varmen som har rammet store deler av Europa.

- Slik varme er farlig for alle, og ved fysisk aktivitet utendørs kan den være drepende, sier landets helsedirektør Jerome Salomon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer