Hit drar norske sexovergripere

Kripos anslår at 100-150 norske sexovergripere reiser rundt i verden på jakt etter barn de kan forgripe seg på.

FATTIGSLIG : Til steder som Siem Reap i det nordvestlige Kambodsja drar de reisende sexovergriperne. Foto: Øistein Norum Monsen
FATTIGSLIG : Til steder som Siem Reap i det nordvestlige Kambodsja drar de reisende sexovergriperne. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIEM REAP/OSLO (Dagbladet): Ifølge Kripos og Interpol er landene som får besøk av reisende pedofile, deriblant norske, blant annet Burma, Laos, Kambodsja, Vietnam, Indonesia, Filippinene, Thailand, India, Ghana, Gambia, Moldova, Romania og Bulgaria.

- Uforstyrret Innsatsen norsk politi gjør for å hindre at pedofile i Norge begår overgrep mot norske barn, fører til at problemet i økende grad flytter utenlands.Norske pedofile drar dit det er lettest å få tak i sex med barn: De landene hvor barna er fattigst, hvor det er mest korrupsjon og hvor rettssystemene ikke fungerer som de skal. - Pedofile er stadig på jakt etter land hvor de kan få operere uforstyrret, forteller politioverbetjent John Ståle Stamnes fra Kripos til Dagbladet.

Kripos anslår at mellom 100 til 150 norske pedofile er såkalte reisende overgripere, altså drar de rundt i verden på jakt etter steder hvor de lettest kan få tilgang på barn.

Eksporterer problemet

- De pedofile reisende overgriperne er ofte single, og mange er arbeidsløse, men de er ikke uten finansielle ressurser. Når det gjelder overgrep som begås i den fattige delen av verden, er det flere av de eldre enn av de yngre pedofile som begår disse, sier Stamnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer