STARTET HER I 1997:  Torp Sandefjord Lufthavn regner med å øke antalle Ryanair-passasjerer tre-ganger etter at lavprisselskapet flytter mange av de gamle Rygger-rutene hit fra 1. november. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
STARTET HER I 1997: Torp Sandefjord Lufthavn regner med å øke antalle Ryanair-passasjerer tre-ganger etter at lavprisselskapet flytter mange av de gamle Rygger-rutene hit fra 1. november. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.Vis mer

Hit flytter Ryanair sine norske Europa-ruter

Klart fra 1. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med nedleggelsen av flyvirksomheten på Rygge, fordeler Ryanair sin virksomhet på Østlandet mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Torp Sandefjord Lufthavn.

Allerede tidlig i vinter bestilte Ryanair plass på Gardermoen til tre daglige ruter til og fra London og en daglig rute til og fra Litauens hovedstad Vilnius.

Fra 1. november flytter Ryanair sine Rygge-ruter til Krakow, Gdansk, Warszawa, Gran Canaria, Tenerife og Bergamo Milano over til den andre siden av Oslofjorden til Torp.

- De siste årene har det vært om lag 150 000 passasjerer med Ryanair på Torp. Nå regner med vi at det årlige passasjertallet vil komme opp i 500 000 passasjerer eller mer, sier Torps markedssjef Tine Kleive-Mathisen til Dagbladet.

Halverer
Det var på Torp at Ryanair startet sin norske virksomhet for 19 år siden. På det meste hadde Europas største flyselskap over en million passasjerer til og fra Sandefjord.

Det var i 2009 før flyttingen og opprettelse av en base på Rygge.

Samtidig legger Ryanair ned sin Torp-rute til London Stansted og endrer fra Liverpool til Manchester som flyplass lenger nord i England.

- Disse ruteplanene gjelder fram til våren 2017. Ryanair har varslet at selskapet planlegger å opprettholde om lag halv aktivitet i Norge etter flyttingen fra Rygge, sier Torps markedssjef.