Kart endres drastisk:

Hit kan du reise i sommer

Torsdag blir Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater, og fra 1. juli kan nordmenn som har et gyldig coronapass slippe inn i EU-land som er tilknyttet løsningen.

KROATIA: Fra 1. juli vil europeiske land som er koblet til EUs løsning kunne verifisere det norske coronasertifikatet på sine grenser, blant dem Kroatia. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KROATIA: Fra 1. juli vil europeiske land som er koblet til EUs løsning kunne verifisere det norske coronasertifikatet på sine grenser, blant dem Kroatia. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden i fjor høst har nesten hele europakartet vært rødt. Det skjer det noe med nå. Fra torsdag 24. juni blir Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater.

Personer som er fullvaksinert eller har gjennomgått coronasykdom siste seks måneder og har et gyldig coronasertifikat, kan dermed komme inn i Norge. De slipper karantene, testkrav og innreiseregistrering, opplyste Bent Høie på en pressekonferanse i dag.

Fra 1. juli vil europeiske land som er koblet til EUs løsning kunne verifisere det norske coronasertifikatet på sine grenser.

Det vil si at nordmenn som har et gyldig coronpass fra og med torsdag neste uke kan slippe inn i EU-land som er tilknyttet løsningen.

Det gjelder foreløpig Østerrike, Bulgaria, Belgia, Kypros, Tyskland, Estland, Finland, Frankrike, Kroatia, Island, Polen og Latvia.

Endrer terskelen

Mandag 5. juli endrer regjeringen terskelen for hva som blir et «grønt land» i Europa - altså hvilke land man kan reise til uten påfølgende karantene.

- Vi harmoniserer da de norske reglene med de europeiske anbefalingene. Grønne land blir etter dette land som har en insidens på smitte under 50/100 000 de siste 14 dagene og andel positive under fire prosent, eller en smitte under 75/100 000 og andel positive under en prosent, skriver regjeringen på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.