Reiseråd for sommeren

Hit kan du reise uten karantene

Hvor kan man reise uten å havne på karantenehotell? Hvilke land kan du reise til uten å måtte være i karantene i det hele tatt? Her får du oppdaterte reiseregler.

SLIPPER KARANTENE: Malta er per i dag det eneste landet sør for Norge du kan reise uten å måtte gå i karantene når du kommer hjem igjen. Regjeringen har også åpnet for at nordmenn slipper karantenehotell. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi/NTB
SLIPPER KARANTENE: Malta er per i dag det eneste landet sør for Norge du kan reise uten å måtte gå i karantene når du kommer hjem igjen. Regjeringen har også åpnet for at nordmenn slipper karantenehotell. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har frarådet ikke-nødvendige reiser til utlandet fram til 1. juli 2021. Likevel er det flere land i Europa du nå kan reise til uten at du trenger å gjennomføre karantene når du kommer tilbake til Norge.

Onsdag 9. juni annonserte regjeringen nye regler: Fra og med fredag 11. juni slipper fullvaksinerte og personer som har gjennomgått covid-19-infeksjon de siste seks månedene innreisekarantene med negativ coronatest ved ankomst Norge.

Slipper karantenehotell

Det er også kommet en rekke lettelser for dem som er beskyttet av corona. Både fullvaksinerte, personer som har fått den første vaksinedosen for mellom 3 og 15 uker siden og personer som har hatt corona de siste seks månedene, slipper å reise på karantenehotell ved hjemkomst til Norge.

Beskyttede kan også gå ut av innreisekarantene dersom de tester negativt for covid-19 etter tre dager. Det gjelder også for barn under 12 år. Ubeskyttede kan først teste seg ut av karantene på dag sju etter hjemkomst.

Kartet er basert på offisielle regler fra regjeringen og følger i hovedsak til enhver tid covid-19-forskriften. Fredag ettermiddag annonserte regjeringen unntak for karantenehotell for reisende fra en rekke europeiske land. Disse er inkludert i oversikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.