Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hit sender norske rikinger barna sine på skole

De rikeste sender barna til prestisjeskoler i utlandet. Tre av fire milliardærarvinger har tatt hele eller deler av utdannelsen utenfor Norge.

UTDANNING: Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke kan glede seg over at Kristian Monsen Røkke og Elisabeth Monsen Røkke har studert i USA. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
UTDANNING: Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke kan glede seg over at Kristian Monsen Røkke og Elisabeth Monsen Røkke har studert i USA. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens foreldrene har bygget sine egne imperier eller er godt i gang med å videreføre familiearven, blir den yngre generasjonen fostret opp på kostskoler og eliteuniversiteter i England, Frankrike og USA, skriver Finansavisen i dag.

Foretrekker USA og England Basert på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer og barna deres i november-utgaven, har Finansavisen satt sammen en oversikt med 51 av Norges rikeste arvinger.

18 av disse går i grunnskolen, er opptatt av russefeiring eller tar opp fag fra gymnaset. Seks av de øvrige 33 har studert ved en offentlig norsk høyskole eller universitet, og tre av dem ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

De som ikke har studert ved NHH er ifølge Finansavisen Jeanette Nicoline Aspelin, som gikk ved Høgskolen i Telemark, Ninja Tollefsen, som er jurist fra Universitetet i Oslo (UiO), og Nina Camilla Hagen som har en mastergrad i pedagogikk fra UiO.

Populære blant milliardærene Stein Erik Hagens sønn, Carl Erik, gikk ved Suffield Academy i Connecticut. Verdens rikeste nordmann, John Fredriksen, har sendt begge sine døtre Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen til London Metropolitan University.

Kristian Monsen Røkke har gått på Colby College og London School of Economics (LSE) før han gjorde ferdig økonomigraden i finans ved BI i Oslo. Søsteren Elisabeth Monsen Røkke har, i likhet med Gunnar Fredrik Selvaag, University of San Fransciso på CV-en, skriver Finansavisen.

I tillegg er kjente amerikanske universiteter som Cornell, som er Emilie Anker Stordalens valg, Harvard, Stanford, Heriot-Watt og Columbia, samt egelske Eton og Oxford, populære blant de norske rikingene.

Flere nyheter Derfor har boligprisene her gjort et svalestup
- Pengene har splittet familien vår
- Regjeringen fjernet arveavgiften for raskt