Hitec O.: «Det blir som regel et slag biljard om dagen»

STAVANGER (Dagbladet): Biljard, videospill og Play-Station i arbeidstida. Det er oppskriften direktør Morten Mølster bruker for å motivere sine ansatte i Hitec O.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Frynsegoder kan være farlige

- Det blir som regel et slag biljard om dagen, sier Øyvind Andersen og gir den hvite kula et solid støt. Biljardbordet står midt i kontorlandskapet og er åpent for alle ansatte når som helst på dagen.

- Jeg har en fast lunsjpartner. Vi spiller hver dag. I tillegg er det veldig greit å ta et slag når du har sittet i timevis med en vanskelig oppgave. En slik atspredelse kan faktisk løse problemene, sier Bjørn Aanensen.

De er dataingeniører i firmaet Hitec O i Stavanger. Her sitter 40 ansatte og lager datasimulatorer for blant annet heisekraner, ved hjelp av tredimensjonal grafikk.

- Disse folka synes visuell programmering er det kjekkeste de kan holde på med. Ofte sitter de inne i den 3D-verdenen og jobber i timevis. Jeg tror rett og slett de har godt av å ta seg pauser og være litt sammen, sier administrerende direktør Morten Mølster.

Storskjerm

Han er nok best kjent som tidligere September When-gitarist og medlem av Norsk kulturråd, men er tilbake i næringslivet. Direktør Mølster har stor tro på atspredelse som virkemiddel for å skape trivsel og motivasjon.

Tilbudet er preget av at de aller fleste ansatte er unge menn med langt over middels datainteresse. Ikke langt fra biljardbordet står en selvrigget automat, fullstappet med klassiske videospill.

Og inne på et ubrukt kontor står en PlayStation rigget opp med storskjerm og to rattkontroller for bilspill.

Alt er betalt av sjefen.

- Det er de ansattes egen motivasjon som er drivkraften i høyteknologibransjen. Gulrot er mye mer interessant enn pisk. Men jeg tror flere enn datafolk kan ha godt av slike tiltak, sier Mølster.

Fungerer fint

Direktøren har helt bevisst plassert sitt eget kontor så langt unna spillene som mulig.

- Ingen skal oppfatte det som at jeg holder øye med spilleaktiviteten, sier Mølster.

Han innrømmer at han var litt usikker på om ordningen ville bli misbrukt da den ble innført. At noen kanskje ville kaste bort dagen.

- Men det fungerer brillefint. Dette er frihet under ansvar. Det er ingen som står her hele dagen. Vi har tross alt arbeidsoppgaver med tidsfrister, sier Øyvind Andersen.