Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hitler er ikke død»

Thailand fjernet omstridte reklameboards.

REKLAMERER FOR MUSEUM: Adolf Hitler dukket opp på plakater utenfor Bangkok i en reklamekampanje for et voksmuseum som åpner i Pattaya i november. Etter flere klager, blant annet fra den israelske og tyske ambassadøren i landet, har museet valgt å fjerne reklameboardsene. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
REKLAMERER FOR MUSEUM: Adolf Hitler dukket opp på plakater utenfor Bangkok i en reklamekampanje for et voksmuseum som åpner i Pattaya i november. Etter flere klager, blant annet fra den israelske og tyske ambassadøren i landet, har museet valgt å fjerne reklameboardsene. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): De reisende på vei inn eller ut av Thailands hovedstad Bangkok har de siste to ukene blitt møtt med en svært uvanlig hilsen - gigantiske reklameboards med bilder av Adolf Hitler.

Nå har museet som står bak den omstridte reklamekampanjen, hisset på seg både Tyskland og Israel og har blitt nødt til å dekke til Hitler-bildene, ifølge BBC News.

Klaget inn av ambassadørene
De store reklameplakatene langs veien tilhører voksmuseet Louis Tussaud i Pattaya.

Kampanjen viser en rekke kjente avdøde personer, der i blant Hitler som gjør en nazihilsen, med teksten «Hitler er ikke død».

Tussauds direktør Somporn Naksuetrong sier at museet har får mange klager på sitt reklameframstøtt, blant fra den israelske ambassadøren i landet. 

Den tyske ambassadøren Hanns Schumacher kaller reklamen for smakløs og har klaget denne direkte til Thailands utenriksdepartement.

Beklager
Tussaud har gått ut med en offentlig beklagelse og framhever at de ikke trodde at kampanjen skulle tolkes på en så negativ måte.

- Vi viste ikke bilder av Hitler for å feire ham. Vi mener at han er en historisk viktig person, men på en forferdelig måte, sier Naksuetrong og utdyper:

- Vi var ikke klar over at dette ville gjøre folk så sinte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling