FAR?: Adolf Hitler kan likevel ha etterkommere i live, hevder det franske magasinet Le Point. Her er Nazi-Tysklands diktator avbildet sammen med Hermann Göring (t.h.) under et partimøte i Nürnberg i 1936. Foto: GOTTFRIED GILBERT / AP / SCANPIX
FAR?: Adolf Hitler kan likevel ha etterkommere i live, hevder det franske magasinet Le Point. Her er Nazi-Tysklands diktator avbildet sammen med Hermann Göring (t.h.) under et partimøte i Nürnberg i 1936. Foto: GOTTFRIED GILBERT / AP / SCANPIXVis mer

- Hitler fikk sønn med fransk 16-åring

Den offisielt barnløse diktatoren kan ha en rekke arvinger, om nye bevis holder vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Offisielt etterlot Adolf Hitler (1889-1945) seg ingen etterkommere. Nå mener imidlertid det franske magasinet Le Point å ha gravd fram nye bevis på at diktatoren satte barn på ei fransk tenåringsjente mens han tjenestegjorde på vestfronten i første verdenskrig.

Den angivelige sønnen levde til 1985 og har selv en rekke barn, som, i tilfelle historien er sann, er Hitlers direkte etterkommere.

Tilbakevist Påstanden om at Jean-Marie Loret var Hitlers hemmelige sønn, har versert siden 70-tallet, og er gjentatte ganger blitt tilbakevist fra flere hold. Le Point presenterer denne uka nye opplysninger de har samlet inn i både Frankrike og Tyskland, og hevder de vesentlig styrker påstanden.

Lorets mor Charlotte Lobjoie skal på dødsleiet i 1950-åra ha fortalt sønnen hvem den ukjente tyske soldatfaren i virkeligheten var.

- Jeg og noen andre jenter holdt på å sanke høy da vi fikk øye på en tysk soldat på den andre sida av veien. Han hadde et stykke papp som han tegnet på. Jeg ble valgt ut til å gå bort til ham og spørre hva han tegnet, fortalte Charlotte.

En ting førte til en annen, og de to innledet et forhold. Jean-Marie ble født i mars 1918, i Charlottes hjemby Fournes-en-Weppes nær Lille i Nord-Frankrike.

Faren ble imidlertid sendt tilbake til Tyskland, og Jean-Marie måtte vokse opp med belastningen det var å være sønn av en boche (fr. «feltgrå», skjellsord for tyske soldater, red.anm.).

Samme blodtype Bilder avslører at Hitler og Loret er påfallende like. I tillegg hadde de samme blodtype, avslører en studie utført av Universitetet i Heidelberg, samt liknende håndskrift.

Videre fant Jean-Marie Hitler-signerte malerier på morens loft etter at hun var død. I Tyskland ble det dessuten funnet et Hitler-bilde av ei jente som liknet Charlotte på en prikk, og under annen verdenskrig brakte soldater fra den tyske hæren konvolutter med penger til henne. I tillegg ble familien tilsynelatende plutselig eiere av en eiendom i Frankfurt, uten å ha betalt en eneste franc for den.

På 1930-tallet adopterte hun bort sønnen til Loret-familien. Skjebnens ironi ville at Jean-Marie seinere ble aktiv i den franske motstandsbevegelsen under den tyske okkupasjonen, og for ham kom det som et sjokk da moren fortalte at Hitler var faren.

- For ikke å bli deprimert jobbet jeg hele tida, tok aldri ferie og hadde ingen hobbyer. Jeg gikk ikke engang på kino på 20 år, fortalte Jean-Marie, som etter hvert ble besatt av å komme til bunns i sannheten - hvilket resulterte i boka «Din fars navn var Hitler» (1981).

- Kan kreve royalties Jean-Maries advokat Francois Gibault mener den avdøde franskmannens egne barn nå kan være i posisjon til å gjøre krav på royalties fra Hitlers politiske manifest «Min kamp», som er solgt i millioner av eksemplarer.

- Da han oppsøkte meg for første gang i 1979, visste han ikke helt om han ville bli offentlig anerkjent som Hitlers sønn, eller om han bare skulle viske ut alt det der, sier advokaten til Le Point.

Blant dem som hardnakket hevder at Jean-Maries historie ikke kan stemme, er den belgiske journalisten Jean-Paul Mulders. For noen år tilbake reiste han over store deler av verden og samlet inn DNA fra Lorets familie samt Hitlers siste kjente slektninger.

- DNA-prøvene matchet ikke hverandre, konkluderte Mulders.

LIKHET: Foto av Hitler (t.v. og øverst) og Loret viser at de to mennene, visuelt sett, kan ha vært i familie med hverandre. Fotomontasje: LE POINT
LIKHET: Foto av Hitler (t.v. og øverst) og Loret viser at de to mennene, visuelt sett, kan ha vært i familie med hverandre. Fotomontasje: LE POINT Vis mer