Hitler ga ordren om drapene

BERLIN (Dagbladet): Adolf Hitler ga personlig ordre om å utrydde de europeiske jødene den 12. desember 1941. Det har aldri tidligere vært funnet dokumenter som beviser at han ga den konkrete ordren. Dette faktum har blitt misbrukt av revisjonistiske krefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En tysk forsker har funnet dagbøker som slår fast førerens personlige ansvar for at seks millioner jøder ikke fikk leve. Historikeren Christian Gerlach (34) fra Berlin har funnet hittil ukjente dokumenter fra Det tredje riket i arkiver fra DDR og Sovjetunionen. I Moskva greide han å identifisere SS-sjefen Heinrich Himmlers forsvunne dagbøker.

Hemmelige møter

Av dokumentene går det fram at Hitler holdt et hemmelig møte med de mest framstående lederskikkelsene og politiske frontfigurene i Nazi-Tyskland i sine private værelser i Rikskanselliet i Berlin den 12. desember 1941. Der erklærte han at tida var inne til å gjøre opp med den internasjonale jødedommen og de europeiske jødene. Propagandafører Joseph Goebbels var mer konkret:

«Særlig når det gjelder jødespørsmålet har Føreren besluttet seg for å gjøre rent bord. Han gjorde det i sin tid klart at jødene ville oppleve sin egen utryddelse, hvis de greide å framprovosere en ny verdenskrig. Dét var ingen frase. Verdenskrigen er her, jødeutryddelsen er den nødvendige konsekvens,» noterte Goebbels etter møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer