- Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk krigsveteran

Han var Hitlers overordnede under første verdenskrig.

GREP INN: Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk mann som var Hitlers overordnede under første verdenskrig.  Foto: AFP PHOTO/NTBScanpix
GREP INN: Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk mann som var Hitlers overordnede under første verdenskrig. Foto: AFP PHOTO/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Adolf Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk mann som var Hitlers overordnede under første verdenskrig.

Det kommer fram i et brev som SS-leder Heinrich Himmler skrev i august 1940, ifølge avisa Jewish Voice from Germany. I brevet skriver Himmler at det er førerens ønske at mannen, Ernst Hess, ikke skal straffeforfølges eller deporteres.

Korporal Ernst Hess var korporal under første verdenskrig og ledet i en kort periode Hitlers regiment i Flandern. Etter første verdenskrig arbeidet han som dommer, men i 1936 ble han tvunget til å gå av på grunn av naziregimets lover.

Det samme året ble han banket opp av nazister utenfor sin bolig.

Hess og familien flyttet i en periode til Nord-Italia, men ble til slutt tvunget til å reise hjem igjen til Tyskland. Der oppdaget Hess at han ikke lenger hadde Hitlers beskyttelse. Han unnslapp døden, men måtte gjøre straffarbeid til krigens slutt.

Felles bekjent Det var en felles bekjent, Fritz Wiedemann, som kom Hess til unnsetning i 1940, forteller hans nå 86 år gamle datter Ursula. Wiedemann ble Hitlers adjutant og sørget for å sikre Hess beskyttelse, ifølge Ursula Hess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer