Hitler hadde jødiske aner

Forskere har analysert DNA-et til 39 av folkemorderens slektninger.

DER FÜHRER: Adolf Hitler omtalte seg selv som føreren for den ariske rase. DNA-analyser fra slektningene hans viser imidlertid at han selv hadde jødisk "blod". Foto: AP
DER FÜHRER: Adolf Hitler omtalte seg selv som føreren for den ariske rase. DNA-analyser fra slektningene hans viser imidlertid at han selv hadde jødisk "blod". Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Adolf Hitler sto bak utryddelsen av seks millioner jøder i sin tid som leder for det tredje riket fordi han mente de var undermennesker og ønsket å få verdensherredømme.

Hitler selv var visstnok selv bekymret over muligheten for at han ikke var av «ren arisk avstamming». Ryktet gikk ut på at hans far, Alois Hitler, var sønn av jøden Leopold Frankenberger.

«Jødisk» kromosom Nå har Jean-Paul Mulders, en belgisk journalist og historikeren Marc Vermeeren, funnet 39 av Adolf Hitlers slektninger, blant dem Hitlers fetter, og tatt spyttprøver. Disse er DNA-analysert og resultatene viser at Hitler hadde god grunn til bekymring.

Et kromosom kalt Haplogroup E1b1b1, ett av de beste kjennetegnene for forskjellige «menneskeraser», ble funnet i slektningenes DNA.

Dette finnes knapt i det Hitler mente var den overlegne ariske rase, men er vanlig blant folk i Nord-Afrika - og ikke minst blant askenasi- og sefardiskjøder.

Kromosomet regnes for å være ett av de beste genetiske kjennetegnene på jøder.

- Overraskende - Man kan med dette slå fast at Hitler var i slekt med menneskene han foraktet og forsøkte å utrydde, skriver Mulders i det belgiske magasinet Knack.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer