DER FÜHRER: Adolf Hitler omtalte seg selv som føreren for den ariske rase. DNA-analyser fra slektningene hans viser imidlertid at han selv hadde jødisk "blod". Foto: AP
DER FÜHRER: Adolf Hitler omtalte seg selv som føreren for den ariske rase. DNA-analyser fra slektningene hans viser imidlertid at han selv hadde jødisk "blod". Foto: APVis mer

Hitler hadde jødiske aner

Forskere har analysert DNA-et til 39 av folkemorderens slektninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Adolf Hitler sto bak utryddelsen av seks millioner jøder i sin tid som leder for det tredje riket fordi han mente de var undermennesker og ønsket å få verdensherredømme.

Hitler selv var visstnok selv bekymret over muligheten for at han ikke var av «ren arisk avstamming». Ryktet gikk ut på at hans far, Alois Hitler, var sønn av jøden Leopold Frankenberger.

«Jødisk» kromosom Nå har Jean-Paul Mulders, en belgisk journalist og historikeren Marc Vermeeren, funnet 39 av Adolf Hitlers slektninger, blant dem Hitlers fetter, og tatt spyttprøver. Disse er DNA-analysert og resultatene viser at Hitler hadde god grunn til bekymring.

Et kromosom kalt Haplogroup E1b1b1, ett av de beste kjennetegnene for forskjellige «menneskeraser», ble funnet i slektningenes DNA.

Dette finnes knapt i det Hitler mente var den overlegne ariske rase, men er vanlig blant folk i Nord-Afrika - og ikke minst blant askenasi- og sefardiskjøder.

Kromosomet regnes for å være ett av de beste genetiske kjennetegnene på jøder.

- Overraskende - Man kan med dette slå fast at Hitler var i slekt med menneskene han foraktet og forsøkte å utrydde, skriver Mulders i det belgiske magasinet Knack.

Resultatet av DNA-analysen overrasker forskere.

- Dette er fascinerende hvis man ser det opp mot hvor opptatt nazistene var av «rase» og «rent blod». Det er et overraskende resultat og viser at Hitlers bekymring over opphavet sitt ikke var ubegrunnet, sier Ronny Decorte, en ekspert på genetikk ved universitetet i Leuven, ifølge The Telegraph.

FOLKEMORDER: Adolf Hitler var arkitekten bak nazistenes folkemord. Seks millioner jøder ble drept, samt flere millioner slavere, homofile og funksjonshemmede. Totalt ble 11-17 millioner mennesker drept fordi de ikke var av riktig avstamming eller funksjonsevne. Foto: AP
FOLKEMORDER: Adolf Hitler var arkitekten bak nazistenes folkemord. Seks millioner jøder ble drept, samt flere millioner slavere, homofile og funksjonshemmede. Totalt ble 11-17 millioner mennesker drept fordi de ikke var av riktig avstamming eller funksjonsevne. Foto: AP Vis mer