Hitler planla å bygge gigantisk naziby

«Germania» skulle leve i 1000 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Adolf Hitler hadde ambisiøse planer for sitt Tredje rike. I disse dager stilles planene og designen for et av hans drømmeprosjekt ut i Berlin.

Han ønsket å rive og bygge om Berlin til en gigantisk superhovedstad for nazistene. «Germania» ble aldri noe av, men planene lå klare. De inneholder en åtte kilometer lang og 120 meter bred boulevard med bygninger som hyller den klassiske nazi-stilen. Hitler hadde en lidenskap for klassisk monumental arkitektur og «Germania» bærer preg av dette.

Folkets hus Byen skulle ha et eget «Folkets hus» som skulle ha plass til 180 000 mennesker, melder nyhetsbyrået Reuters. Det skulle være 320 meter høyt med en 40 meter høy glasslampe på toppen og grønt kobbertak. Til sammenligning skulle det være dobbelt så stort som St. Peters katedralen i Roma. Det ble gjort plass til bygget og det skulle ligge på plassen der Angela Merkel regjerer fra i dag.

Nye Berlin skulle bli verdens største by med enorme bygninger, gater og statuer. Hitler så for seg at den ville vare i 1000 år. Men Hitler tapte krigen og det eneste som ble iverksatt av gigantplanene var byggingen av store gatelys i en av gatene som leder til Brandenburger Tor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer