Hitler skal selge stråleovner i Taiwan

Importselskapet K. E. And Kingstone trodde det hadde funnet det perfekte PR-gimmick for å selge tyskproduserte stråleovner i Taiwan: En tegning av en smilende Adolf Hitler, som erklærer «full krig på kaldfronten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tegningen er Hitler iført full nazi-uniform med armbind, men hakekorset i sirkelen på armbindet er utstyrt med en logo for den tyske ovnsprodusenten, DBK. Ifølge nyhetsbyrået APs internett-tjeneste sier tyske og israelske representanter i Taipei at de er sjokkert over reklamekampanjen.

Like forferdet er ledelsen for DBK, som holder til i Kandel i det sørvestlige Tyskland og som ikke hadde noen anelse om hva den taiwanske importøren holdt på med. Men DBK har nå gitt ordre om at kampanjen øyeblikkelig skal stanses.

Tyskernes og israelernes utsendinger i Taipei vet ikke om de skal le eller gråte over denne formen for markedsføring. Andre minnes at satirikere i svensk fjernsyn for noen år siden hevdet at elektrokonsernet Braun skulle selge barbermaskiner for damer under merkenavnet «Eva Braun» og med slagordet «Wir werden Europa rasieren». Men det var på ren fleip.

(NTB)

USMAKELIG: Både produsenten og representanter for ofre under 2.verdenskrig mener denne reklameplakaten er usmakelig. Den er et forsøk på å selge flere varmeovner.