Den store løgnen:

Hitler var ikke «autobahnens far»

Det var ikke nazi-diktatoren som bygde de tyske motorveiene. Prosjektet ga heller ikke jobb til millioner med arbeidsløse.

ARBEIDERNES BESTE VENN: Hitler framstilte de nye motorveiene som et middel for å ta knekken på landets enorme arbeidsløshet. Og han lot seg gjerne hylle av sine tilhengere. Foto: Tysk propagada
ARBEIDERNES BESTE VENN: Hitler framstilte de nye motorveiene som et middel for å ta knekken på landets enorme arbeidsløshet. Og han lot seg gjerne hylle av sine tilhengere. Foto: Tysk propagada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Helt siden 1930-tallet har verden latt seg lure av myten om den tyske regjeringssjefen som slo to fluer i en smekk: Hitler brukte millionene av arbeidsløse tyskere til å bygge et nett av autobahner over hele landet.

Virkeligheten var imidlertid en helt annen. De siste fem årene før nazistene i 1933 kom til makten, argumenterte han tungt mot alle som ønsket seg snorrette og brede veier, fri for syklister, fotgjengere og flokker med kuer.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer