Den store løgnen:

Hitler var ikke «autobahnens far»

Det var ikke nazi-diktatoren som bygde de tyske motorveiene. Prosjektet ga heller ikke jobb til millioner med arbeidsløse.

ARBEIDERNES BESTE VENN: Hitler framstilte de nye motorveiene som et middel for å ta knekken på landets enorme arbeidsløshet. Og han lot seg gjerne hylle av sine tilhengere. Foto: Tysk propagada
ARBEIDERNES BESTE VENN: Hitler framstilte de nye motorveiene som et middel for å ta knekken på landets enorme arbeidsløshet. Og han lot seg gjerne hylle av sine tilhengere. Foto: Tysk propagada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Helt siden 1930-tallet har verden latt seg lure av myten om den tyske regjeringssjefen som slo to fluer i en smekk: Hitler brukte millionene av arbeidsløse tyskere til å bygge et nett av autobahner over hele landet.

Virkeligheten var imidlertid en helt annen. De siste fem årene før nazistene i 1933 kom til makten, argumenterte han tungt mot alle som ønsket seg snorrette og brede veier, fri for syklister, fotgjengere og flokker med kuer.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer