Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hitlers alligator» (84) er død

Alligatoren Saturn (84) ble kalt Hitlers alligator. Nå er han død.

DØD: Alligatoren Saturn er død, 84 år gammel. Foto: Moskva dyrehage Vis mer

Det er neppe mange alligatorer som har hatt et liv som Saturn. I løpet av sine 84 år har han overlevd andre verdenskrig etter at dyrehagen i Berlin ble bombet.

Han skal ha rømt fra dyrehagen i 1943, og tre år seinere ble han funnet av britiske soldater. Han ble etter hvert overgitt til Sovjetunionen og plassert i Moskva dyrehage.

I etterkant ble han omtalt som Hitlers alligator. Det avfeier dyrehagen i Moskva, der han har vært i 74 år.

- Nesten umiddelbart etter ankomsten, kom myten om at han visstnok var Hitlers eiendom, og ikke dyrehagen i Berlin sin, skriver Interfax news, gjengitt av BBC.

Men russerne vil ikke gå med på dette ryktet, og mener at politikk og Hitlers synder ikke skal forbindes med Saturn.

Alligatoren har alltid vært et mytisk vesen, men siden 1946 har han vært en attraksjon i Moskva. Dyrehagen er nå i sorg.

- For oss var Saturn en hel æra, og det er uten å overdrive. Han så mange av oss da vi var barn, og vi håper at vi ikke har skuffet ham, sier dyrehagen på Twitter.

De opplyser også om at Saturn elsket å bli massert med en børste, og at han kunne bite i stål eller betong dersom tennene var irriterte.

En normal alder for Mississippi-alligatorer er mellom 30 og 50 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!