Hitlers dverger er blitt norsk turistmagnet

Utenlandske tv-team og turister står i kø for å få beundre Adolf Hitlers akva- reller av Disney- skikkelser - på et museum i Svolvær.

FULLT: Museumsbestyrer William Hakvaag har museet i Svolvær fullt av turister gjennom hele sommersesongen. Foto: ASBJØRN SVARSTAD
FULLT: Museumsbestyrer William Hakvaag har museet i Svolvær fullt av turister gjennom hele sommersesongen. Foto: ASBJØRN SVARSTAD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVOLVÆR (Dagbladet): Direktør William Hakvaag på Lofoten krigsminnemuseum er ikke så lite stolt over disse perlene i samlingen. Han ble ledd litt av for åtte år siden, da nyheten om et mulig Hitler-funn gikk sin gang gjennom all verdens nyhetsbyråer.

Siden har kritikerne trukket seg tilbake, og nå henvender prestisjetunge internasjonale museer seg for å spørre om de kan få låne dem.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer