Hitlers eksperter sto bak amerikanernes månelanding

Amerikansk etterretning smuglet Hitlers naziforskere til USA – for å lage raketten som landet de første menneskene på månen.

50 ÅR SIDEN: Lørdag var det nøyaktig femti år siden menneskene for første gang satte sine føtter på månen. Det skjedde ikke uten et stort bidrag fra Adolf Hitlers eksperter. Foto: NASA
50 ÅR SIDEN: Lørdag var det nøyaktig femti år siden menneskene for første gang satte sine føtter på månen. Det skjedde ikke uten et stort bidrag fra Adolf Hitlers eksperter. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Også tyske medier feirer i disse dager 50-årsjubileet for Apolo 11s landing på månen – og Neil Armstrongs bemerkning om et lite skritt for ham, men et stort for menneskeheten.

Heller ikke de seriøse mediene kan dy seg for noen bemerkninger om at det faktisk var Hitlers vitenskapsfolk som sørget for at amerikanerne kunne leve ut drømmen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer