Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hitlers flosshatt solgt for over 500 000 kroner

En flosshatt som tilhørte Adolf Hitler, og en luksusutgave av «Mein Kampf», er blant gjenstandene som ble solgt på en omstridt auksjon i Tyskland.

HATTEN SOLGT: Adolf Hitlers flosshatt er solgt på auksjon. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
HATTEN SOLGT: Adolf Hitlers flosshatt er solgt på auksjon. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Blant de over 800 nazi-tilknyttede gjenstandene som ble auksjonert bort onsdag, var kjolen til Adolf Hitlers kone Eva Braun, Hitlers flosshat og Hermann Görings sigareske.

Kjolen til Braun ble auksjonert bort for stive 46.000 kroner, mens «Mein Kampf» gikk for 1,3 millioner kroner. Hitlers flosshatt gikk for over en halv millioner kroner.

SOLGT: Denne flosshatten, eid av Adolf Hitler, ble auksjonert bort for over en halv million kroner i Tyskland onsdag. Foto: Matthias Balk, AP / NTB scanpix
SOLGT: Denne flosshatten, eid av Adolf Hitler, ble auksjonert bort for over en halv million kroner i Tyskland onsdag. Foto: Matthias Balk, AP / NTB scanpix Vis mer

Auksjonen, som ble avholdt i Grasbrunn nær München i regi av auksjonshuset Hermann Historica, har blitt møtt med kritikk fra blant andre den europeiske jødiske foreningen EJA.

Hermann Historica-sjef Bernhard Pacher opplyser at de har solgt rundt 80 prosent av gjenstandene og sier at de fleste som kjøpte, var museer, nasjonalsamlinger og private samlere med akademisk interesse for feltet.

- Vår jobb er å hindre at disse tingene havner i feil hender, sa han før auksjonen, som fortsetter over internett torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media