Hitlers hemmelige junkie-liv: - Han hadde ikke mirakelvåpen. Han hadde mirakeldop

Adolf Hitler holdt seg selv og Det tredje riket i gang på dop.

PÅ SITT VERSTE: Dette bildet er tatt av Adolf Hitler i Berlin i 1944. Rusavhengigheten skal ha vært på det verste det i Hitlers siste leveår, og legen hans skal ha slitt med å finne blodårer igjen på diktatorens kropp. Foto: Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS.com/NTB scanpix
PÅ SITT VERSTE: Dette bildet er tatt av Adolf Hitler i Berlin i 1944. Rusavhengigheten skal ha vært på det verste det i Hitlers siste leveår, og legen hans skal ha slitt med å finne blodårer igjen på diktatorens kropp. Foto: Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS.com/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det tredje riket var høye på dop. Det samme var Adolf Hitler.

Andre verdenskrig og nazistenes regjeringstid er en av de mest utforskede og omtalte epokene i verdenshistorien. Én del av av historien er imidlertid mindre omtalt enn andre.

Nemlig at både Hitler og mange i de tyske militærstyrkene var dopet på kraftige stoffer.

Diktatoren Adolf Hitler selv var trolig verst av dem alle, og misbruker av en rekke stoffer. Misbruket hans var på topp under store deler av andre verdenskrig.

Det kunne forfatteren Norman Ohler avsløre i boka «Der Totale Raush» fra i fjor. På engelsk har boka fått tittelen «Blitzed: Drugs in Nazi Germany», og den tyske forfatterens unike historie om diktatorens og soldatenes bruk og misbruk er en historie verden ikke får nok av.

Boka har toppet listene i Storbritannia og Tyskland, og ble i høst sluppet i Norge under tittelen «Hitlers rus». I disse dager slippes den også i USA. Boka forteller historien om en nasjon i krig som fant mot og krigslyst i kjemiske stoffer.

«Hitler speed»

Deler av Hitlers misbruk kan trolig forklares med hans personlige lege Theodor Morell. I boka «War Hitler Krank?» («Var Hitler syk?»), skriver historikerne Henrik Ebrle og Hans Joachim Neumann at Hitler i løpet av sin regjeringstid fra 1933 til 1945 tok hele 82 forskjellige medikamenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer