PAULA HITLER var Adolf Hitlers hemmelige søster.
PAULA HITLER var Adolf Hitlers hemmelige søster.Vis mer

Hitlers hemmelige søster

Hun var Hitlers hemmelige søster. Fremdeles møtes gamle nazister ved Paula Hitlers grav. —-Adolf var Tysklands største sønn gjennom alle tider, pleide hun å si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERCHTESGADEN (Dagbladet): -Broren min ville grepet inn hvis han hadde kjent til utryddelsen av jødene, skrev Paula Hitler i flere brev som hun skrev til venner etter at krigen var slutt.  Fram til sin død i 1960 fortsatte hun å være hans største tilhenger.  Etter hvert ble hun også edderkopp i et nett av gamle og nye nazister som drømte om å bli kvitt "demokraturet" som nå hersket i Vest-Tyskland.

Adolfs lillesøster Adolf Hitler nevnte ikke søstra si i "Mein Kampf" — hvor han beskriver sin egen oppvekst som om han var enebarn.  "Beskriver han den samme familien som jeg vokste opp i?", undret hun seg.  Paula ble født syv år etter Adolf, den 21. Januar 1896, på et gårdsbruk i Fischlham i Østerrike.  Den sterkt fordrukne og voldelige faren hadde allerede vært pensjonist i et år og kunne vært bestefaren hennes. Dette var Alois Hitlers tredje og siste ekteskap.  Han hadde barna Angela og Alois jr. fra før. Med sin Klara fikk han ytterligere tre sønner og en datter, som alle døde i barndommen. Klara var med stor sannsynlighet datter av sin ektemanns halvsøster. Det dreide seg altså om innavl.

Skulle hatt ørefiker Paula skrev etter krigen om hvordan hun selv husket oppveksten: "Mor skjemte ham (Adolf) bort på min bekostning. Jeg var tjeneren hans og måtte oppfylle alle ønsker. Likevel kunne han ikke fordra å ha meg i nærheten. Ingen bekymret seg om meg, alt dreide seg jo om Adolf. Hvis Adolf ønsket noe, fikk han det også — som regel på andre bekostning. "Det er vel riktig å si at hvis det hadde blitt delt ut et par kraftige ørefiker i året 1900, kunne utbruddet av den Andre Verdenskrig kanskje vært unngått", uttalte Paula i et britisk TV-intervju rett før hun døde.

Måtte kalle seg Wolf Hun ble som syvåring"satt bort" til slektninger, mens den 17 år gamle Adolf sikret seg både foreldrenes sparepenger og retten til en pensjon etter faren. Hun forklarte at hun egentlig ikke kjente storebroren, før han i 1923 kom på uanmeldt besøk til henne i Wien.  Senere hadde de jevnlig kontakt fram til det siste møtet i 1944. Paula fikk allerede i 1933 streng beskjed om å bruke Hitlers hemmelige kallenavn "Wolf" som etternavn. De amerikanske okkupasjonsmyndighetene tvang henne til å fortsette å bruke det falske navnet fram til sin død i 1960. Offentligheten skulle heller ikke etter diktatorens død få vite om søsterens eksistens.

Edderkoppen Da nazistenes sammenbrudd nærmet seg, ble Paula "Wolf" Hitler brakt til en eiendom på et bruk i nærheten av der Führers eiendom Berghof på Obersalzberg.  Fire-fem år senere fikk hun flytte ned til småbyen Berchtesgaden, der hun i stor stil tok imot tilreisende gjester. Den flittigste var tidligere oberst Hans-Ulrich Rudel (1916-1980), Luftwaffes høyest dekorerte pilot under krigen.  Han slo seg opp som "rådgiver" for søramerikanske despoter når disse ville bygge opp en politistat.  I Vest-Tyskland drev han med omfattende smugling av naziforbrytere som ønsket å flykte — og forsøkte samtidig å bygge opp et nytt naziparti.  Den uanselige Paula Hitler ble ankerfestet for ham og mange andre stornazister. Ingen ville mistenke denne grå musa for å stelle med illegalt politisk arbeid.

Adolfs hjelpsomme elskerinne Hun slet med dårlig helse de siste årene av sitt liv. Den som tok seg av henne, var Maria "Mizzi" Reiter.  "Mizzi" forsøkte som ungjente i 1927 å begå selvmord, fordi Hitler hadde slått opp med henne. Selv påsto "Mizzi" at hun var elskerinna hans til langt ut på 30-tallet.  Hitler skal ha sørget for å få henne giftet bort til en passende SS-offiser. Han ble far til hennes sønn, og falt under felttoget i Frankrike i 1940.  Den alkoholiserte "Mizzi" var sikker på at hun hadde vært der Führers største kjærlighet — og tok det som en ære å pleie søsteren hans de siste to årene før hun døde.

Tante Paula Maria Reiters sønn Wulf Kreidel forteller i ei bok at han i oppveksten kjente henne som "tante Paula", og han arvet alle dokumentene hun etterlot seg.  Erindringene, som ble publisert på et høyreradikalt forlagt for 11 år siden ble tiet i hjel i de tyske mediene.
Elsket storebroren
Paula Hitler fortsatte til sin siste dag å elske og ære massemorderen.  Det må også ha vært en pen porsjon frykt med i bildet: "Jeg kan ikke være helt sikker på at han virkelig er død. Derfor våger jeg heller ikke å si noe som kunne gjøre at han ble sint på meg", fortalte hun gjerne til besøkende venner.