Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hitlers hodeskalle» kan stamme fra en kvinne

Avslørt av DNA.

FALSK? Det russiske riksarkivet viste fram deler av et kranium som skal ha tilhørt Adolf Hitler. DNA-analyser av hodeskallen avslører derimot at den mest sannsynlig stammer fra en kvinne i 20-40-års alderen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
FALSK? Det russiske riksarkivet viste fram deler av et kranium som skal ha tilhørt Adolf Hitler. DNA-analyser av hodeskallen avslører derimot at den mest sannsynlig stammer fra en kvinne i 20-40-års alderen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En bit av det som angivelig var Adolf Hitlers kranium, viser seg i virkeligheten å stamme fra en ukjent kvinne.

Analyser av arvestoffet DNA viser at hodeskallen ikke kan ha vært Hitlers, sier amerikanske forskere.

Forskerne Nick Bellantoni og Linda Strausbaugh, som har tatt DNA-prøver av skallen, mener at den i stedet har tilhørt en kvinne i alderen fra 20 til 40 år, ifølge fjernsynskanalen History Channel.

Fragmentet av Hitlers angivelige hodeskalle ble satt på utstilling i det russiske riksarkivet i Moskva i år 2000. 

Beinbiten med et kulehull i har vært brukt som bevis for at Hitler begikk selvmord i sin bunker i Berlin da sovjetiske styrker nærmet seg i 1945. 

Men helt siden da har det gått rykter om at den tyske «føreren» i virkeligheten kom seg bort fra Berlin og overlevde krigen. 

Historikeren Christopher Browning mener ifølge nyhetsbyrået AFP at de nye DNA-analysene ikke styrker disse spekulasjonene.

- Når History Channel hevder at dette reiser tvil om alt vi har ment å vite siden 1945, er det galt, sier Browning.

I tillegg til funnene av beinrester ved bunkeren, fins det mange andre beviser for at Hitler virkelig begikk selvmord, framholder han. 

(NTB)

 

 

 

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling