FALSK? Det russiske riksarkivet viste fram deler av et kranium som skal ha tilhørt Adolf Hitler. DNA-analyser av hodeskallen avslører derimot at den mest sannsynlig stammer fra en kvinne i 20-40-års alderen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
FALSK? Det russiske riksarkivet viste fram deler av et kranium som skal ha tilhørt Adolf Hitler. DNA-analyser av hodeskallen avslører derimot at den mest sannsynlig stammer fra en kvinne i 20-40-års alderen. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

«Hitlers hodeskalle» kan stamme fra en kvinne

Avslørt av DNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En bit av det som angivelig var Adolf Hitlers kranium, viser seg i virkeligheten å stamme fra en ukjent kvinne.

Analyser av arvestoffet DNA viser at hodeskallen ikke kan ha vært Hitlers, sier amerikanske forskere.

Forskerne Nick Bellantoni og Linda Strausbaugh, som har tatt DNA-prøver av skallen, mener at den i stedet har tilhørt en kvinne i alderen fra 20 til 40 år, ifølge fjernsynskanalen History Channel.

Fragmentet av Hitlers angivelige hodeskalle ble satt på utstilling i det russiske riksarkivet i Moskva i år 2000. 

Beinbiten med et kulehull i har vært brukt som bevis for at Hitler begikk selvmord i sin bunker i Berlin da sovjetiske styrker nærmet seg i 1945. 

Men helt siden da har det gått rykter om at den tyske «føreren» i virkeligheten kom seg bort fra Berlin og overlevde krigen. 

Historikeren Christopher Browning mener ifølge nyhetsbyrået AFP at de nye DNA-analysene ikke styrker disse spekulasjonene.

- Når History Channel hevder at dette reiser tvil om alt vi har ment å vite siden 1945, er det galt, sier Browning.

I tillegg til funnene av beinrester ved bunkeren, fins det mange andre beviser for at Hitler virkelig begikk selvmord, framholder han. 

(NTB)