- HIV dem ut

Frp's første nestleder Siv Jensen mener at hivsmittede flyktninger og asylsøkere som kommer til Norge, må regne med at de kan bli sendt tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fremskrittspartiet fattet i går et vedtak som vil vekke internasjonal oppsikt dersom det blir gjennomført. Resolusjonen som ble fremmet av Oslo Frp tyder på at Carl I. Hagen nok en gang vil blankpusse den ytterliggående innvandringspolitikken fram mot valget.

Tvunget testing

«Av hensyn til allmennpreventive helseårsaker innføres obligatorisk HIV/aids testing for flyktninger/asylsøkere fra høyrisikoland. For illegale innvandrere gjennomføres HIV/aids test ved første kontakt med norske myndigheter. Ved påvisning av positiv test skal forholdsregler tas, slik at smitteoverføring unngås.»

Spørsmålet nå blir hva Frp mener med «forholdsregler».

- Det betyr at hjemsending av hivpositive asylsøkere er et aktuelt alternativ, men det vil være opp til Frp's stortingsgruppe å tolke denne resolusjonen, sier Siv Jensen.

Den gjenvalgte nestkommanderende i Fremskrittspartiet mener dette ikke er et ekstremt og ytterliggående forslag, men helt naturlig for å beskytte Norge mot økt smitterisiko.

Bli kjent

- I dag har det nesten vært motsatt. Det har vært attraktivt å komme til Norge for å få en meget kostbar behandling. Behandling de ikke kan få i hjemlandet. For illegale innvandrere vil det være helt naturlig at søknaden ikke innvilges hvis de er hivpositive, sier Siv Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer