- HIV dem ut

Frp's første nestleder Siv Jensen mener at hivsmittede flyktninger og asylsøkere som kommer til Norge, må regne med at de kan bli sendt tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet fattet i går et vedtak som vil vekke internasjonal oppsikt dersom det blir gjennomført. Resolusjonen som ble fremmet av Oslo Frp tyder på at Carl I. Hagen nok en gang vil blankpusse den ytterliggående innvandringspolitikken fram mot valget.

Tvunget testing

«Av hensyn til allmennpreventive helseårsaker innføres obligatorisk HIV/aids testing for flyktninger/asylsøkere fra høyrisikoland. For illegale innvandrere gjennomføres HIV/aids test ved første kontakt med norske myndigheter. Ved påvisning av positiv test skal forholdsregler tas, slik at smitteoverføring unngås.»

Spørsmålet nå blir hva Frp mener med «forholdsregler».

- Det betyr at hjemsending av hivpositive asylsøkere er et aktuelt alternativ, men det vil være opp til Frp's stortingsgruppe å tolke denne resolusjonen, sier Siv Jensen.

Den gjenvalgte nestkommanderende i Fremskrittspartiet mener dette ikke er et ekstremt og ytterliggående forslag, men helt naturlig for å beskytte Norge mot økt smitterisiko.

Bli kjent

- I dag har det nesten vært motsatt. Det har vært attraktivt å komme til Norge for å få en meget kostbar behandling. Behandling de ikke kan få i hjemlandet. For illegale innvandrere vil det være helt naturlig at søknaden ikke innvilges hvis de er hivpositive, sier Siv Jensen.

Hun mener det er viktig at Norge sender ut dette budskapet til verdenssamfunnet.

- Å teste alle som kommer til Norge, vil være å sende et klart signal til asylsøkere som prøver å komme til Norge, sier Siv Jensen til Dagbladet.

YTTERLIGGÅENDE:</B> Frp's første nestleder Siv Jensen tar til orde for obligatorisk og tvungen hivtesting av flyktninger. - For illegale innvandrere vil det være helt naturlig at søknaden ikke innvilges hvis de er hivpositivie, sier Siv Jensen.