HIV-dømt kan bli tiltalt igjen

Oppdalingen søkte om soningsutsettelse da han ble dømt for å hatt sex med kvinner som ikke visste han var HIV-smittet. I høst ble han anmeldt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Adresseavisen vurderer nå politiadjutant Anne H. Tronshart ved Trondheim politidistrikt om hun skal foreslå tiltale.

- Jeg har ennå ikke sendt over saken til statsadvokatene i Trondheim, og er ikke sikker på om jeg rekker det før jul, sier Tronshart til avisa.

Strafferamme på tre år

43-åringen er dømt for å ha smittet en tidligere samboer med HIV og for å ha utsatt en annen samboer for smittefare. 29. september ble han anmeldt på nytt, denne gang av en kvinne i midten av 30-årene. De to skal ha hatt sex i midten av måneden. Oppdalingen ble pågrepet på hjemstedet samme dag som anmeldelsen ble levert. Etter noen dager ble han overført til soning av den tidligere dommen på to år og ti måneder.

Da mannen ble pågrepet, hadde 43-åringen ifølge Adresseavisen en ny samboer. Det er ikke hun som har anmeldt mannen.

Mannen ble klar over at han var HIV-positiv for ti år siden. For tre års iden utviklet han AIDS.

43-åringens forsvarer, advokat Olav M. Hohle, sier 43-åringen er forberedt på en ny tiltale. Likevel nekter han straffeskyld.

Han er også denne gang siktet etter straffelovens '155, som omhandler smitte av kjønnssykdom. Strafferammen er tre års fengsel.