Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HIV-epidemi i Oslo

Frykter rekordmange tilfeller blant homofile i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): HIV-smittede i Oslo fortsetter å ha ubeskyttet sex. Folkehelseinstituttet frykter at 2006 blir det verste året for HIV-smitte blant homofile i Oslo, melder Aftenposten.

Det er forventet at antall nye HIV-smittede kan komme opp i 100 i år.

- Så mange har vi aldri tidligere registrert. Det er en HIV-epidemi blant homoseksuelle i Oslo, sier rådgiver Øivind Nilsen ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten.

Hittil i år er det meldt om 54 nye tilfeller av HIV, mot 56 i hele fjor. I tillegg blir om lag 50 påviste HIV-tilfeller nå underøkt nærmere, og helsevesenet vet at flere vanligvis velger å teste seg på høsten.

- Vi ser også at syfilis og gonoré øker blant personer som alt har fått påvist HIV-smitte. Det viser at de dessverre fortsetter å ha ubeskyttet sex selv om de vet at de er smittet, sier Nilsen.

Han mener det ofte er snakk om menn, gjerne i midten av 30-årene som har ubeskyttet og tilfeldig sex, på saunaer, såkalte crusingsteder eller møtesteder avtalt via internett.

Christian Antoni Møllerop, leder i Landsforeningen for Lesbisk og Homofil Frigjøring i Oslo og Akershus, har ikke noe svar på hvorfor HIV-smittede velger å ha ubeskyttet sex. Han mener alle må ta et kollektivt ansvar for å beskytte seg.