Hiv-frykt hjalp ikke voldtektsforbryter

Oslo-kvinnen med utenlandsk bakgrunn ble voldtatt i sitt hjemland, og hiv-smittet. Etablert i Oslo ble hun voldtatt på nytt av en annen mann (39). Gjerningsmannen får nå likevel ikke nedsatt straff på grunn av hiv-frykt etter overgrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et forsøk på å unngå å bli voldtatt enda enn gang, ropte kvinnen at hun var hiv-smittet, men klarte ikke å stoppe overgriperen.

Hun har siden utviklet aids, i tillegg til at hun er kreftsyk.

I Borgating lagmannsrett er 30-åringen, en kurder som har fått avslag på søknad om politisk asyl i Norge, dømt til to og år og seks månders fengsel for voldtekten og for å ha slått og truet en tidligere kjæreste.

Ikke nedsatt straff

En enstemmig rett mener at det ikke fins formildende omstendigheter i denne saken. Lagmannsretten har dermed slått ettertrykkelig fast at det ikke er formildende, og av den grunn straffenedsettende, at en voldtektsforbryter må gå i ukesvis og vente på en hiv-test.

Dagbladet kunne på nyåret i fjor fortelle at kurderen hadde fått nedsatt straff i Oslo byrett nettopp med den nevnte begrunnelsen, at det var en påkjenning å måtte vente på hiv-testen etter sex-overgrepet. Saken vakte av den grunn voldsom oppsikt.

Må betale erstatning

Voldtekten skjedde på bakrommet i en butikk i Oslo sentrum. 30-åringen dro av henne beinklær og truse, før han gjennomførte samleiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer