Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hiv-frykt i Stockholm

Unge festmennesker i Stockholm skjelver etter at en amerikaner med dødsviruset hiv trolig har hatt ubeskyttet sex med hundrevis av kvinner. Politiet jager mannen, som er mistenkt for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholms uteliv er i sjokk etter at det ble kjent at den 40-årige amerikaneren har 190 kvinner i sin personlige notisbok - mange med karakterer for seksuelle prestasjoner.

Flere titals kvinner kan ha blitt smittet av den hiv-positive mannen.
- Vi jager i prinsippet en morder, sier Jan Frykman ved Stockholmspolitiet til Aftonbladet.

Festfikser

Amerikaneren har sjekket opp utallige kvinner ved Spy Bar og Cafe Opera, to av Stockholms aller hippeste utesteder. De flest ofrene var mellom 18 og 20 år gamle.

40-åringens sjekkemetode var å late som han var en såkalt festfikser som kunne få jentene inn på kjendisfester. I virkeligheten var amerikaneren taxisjåfør.

- Det har vært ufattelig mange jenter på besøk hos han, forteller en nabo.

I går ble det utstedt en arrestordre på mannen, som er mistenkt for voldtekt og mishandling av en 18-årig jente. Amerikaneren er fortsatt på frifot.

Bryter sammen

Politiet i Stockholm har til nå tatt kontakt med 30 til 40 av kvinnene på hiv-mannens skryteliste. Flere har brutt sammen når de fikk vite at de har hatt ubeskyttet sex med en hiv-postitiv.

Amerikaneren møtte en svensk kvinne på den franske rivieriaen og kom til Sverige på slutten av 80-tallet. I USA er mannen tidligere straffedømt for alvorlige forbrytelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling