Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hiv-mann nekter skyld

41-åringen som er tiltalt for å smittet en kvinne med hiv og utsatt en annen for livsfarlig smitte, nektet i dag all skyld da han møtte i retten. - Min tidligere samboer kan ha blitt smittet av andre, påsto mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen visste han var hiv-positiv da han hadde sex med kvinnene i sitt liv, men unnlot å varsle om risikoen kvinnene utsatte seg for ved å ha sex med ham. Dette kom fram i Orkdal herredsrett da rettssaka mot mannen startet i dag. Likevel nekter mannen seg straffeskyldig på begge de to tiltalepunktene i saken. Han nekter å ha smittet en kvinne og for å ha utsatt en annen for smittefare.

- Min tidligere samboer kan godt ha blitt hiv-smittet av andre, påsto mannen da han tok plass i vitneboksen for å gi sin forklaring. Aktor, politiinspektør Per Morten Schjetne, opplyste i sitt innledningsforedrag at en tredje kvinne som har hatt et seksuelt forhold til 41-åringen, også har fått påvist hiv-smitte. Dette tilfellet er ikke med i tiltalen, og det er ikke klarlagt om det er sammenheng mellom hiv-smitten hos denne kvinnen og tiltalte. Tiltalte opplyste i sin forklaring at han kan ha fått hiv-smitten i 1985, enten ved tatovering i Israel, eller under et ferieopphold i Kenya.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media