Hiv-mann sprer frykt i Stockholm

En 31 år gammel hiv-positiv mann er arrestert av svensk politi mistenkt for å ha hatt ubeskyttet sex med minst åtte kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele historien ble rullet opp da hans 33 år gamle samboer Anna oppdaget at han hadde omgang med flere andre kvinner - og at han var hiv-smittet.

I kveld forteller hun sin historie på Efterlyst» på svensk TV3, og der vil det også bli publisert et signalement av mannen. Politiet frykter nemlig at han kan ha hatt ubeskyttet sex med langt flere.

- Vi oppfordrer alle som har hatt kontakt med mannen å henvende seg til oss, sier politjurist og etterforskningsleder Henrik Söderman til Aftonbladet.

Hittil har bare en av de åtte kvinnene som politiet har funnet, fått svar på hiv-testen sin. Den var negativ. De andre lever fortsatt i usikkerhet. Det kan ta opp til tre måender å få svar på en hiv-test.

Brukte falsk navn

Mannen har ifølge egen forklaring plukket opp kvinnene på klubber i Stockholm, og skal i likhet med den notoriske hiv-mannen Mahdi Tayeb ha presentert seg under falskt navn. Svensk politi startet en klappjakt på Tayeb da det ble kjent av den hiv-positive iraneren hadde hatt sex med over nitti kvinner.

Han er fortsatt etterlyst, og skal etter sigende oppholde seg i Teheran.

To år og ti måneder for hivsmitte

En 42 år gamle mann fra Oppdal i Sør-Trøndelag ble i fjor dømt til to år og ti måneders fengsel for å ha hivsmittet en kvinne og utsatt en annen for smittefare. Han ble i oktober siktet for et nytt tilfelle av mulig hivsmitte.