Hiv-mannen er i Stockholm

Iraneren som er mistenkt for å ha hatt ubeskyttet sex med rundt 125 svenske kvinner selv om han visste at han er hiv-smittet, holder seg fortsatt skjult i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi skal imidlertid ha fått flere interessante tips om hvor han kan holde til, sa en polititalsmann mandag.

Mye tyder på at Mehdi Tayeb, som ofte utgir seg for å være amerikaner under navnet James Kimball, har gjort forberedelser for å stikke av fra den svenske hovedstaden. Stadig færre av hans venner og bekjente er villige til å holde ham skjult, sa politinspektør Christer Sjöblom.

- Vi henger i hælene på ham, og avhører de menneskene han besøker. Det bør rimeligvis ikke være så mange som har lyst til å hjelpe ham lenger, sier Sjöblom, som nå venter på definitiv beskjed fra USA om navnet Mehdi Tayeb også er falskt.

Det er allerede avslørt at iraneren har misbrukt navnet til James Kimball, en amerikaner som døde i 1985, og at han er i besi ttelse av et stjålet tunisisk pass. Forøvrig er det uklart hvorvidt han er født i Iran, eller om han har fått sitt iranske statsborgerskap senere.

Av de rundt 125 svenske kvinnene som har hatt sex med mannen, sier vel 20 at de ble dopet ned på forhånd. Han er allerede formelt siktet for grov voldtekt og mishandling, og siktelsen kan bli utvidet til bevisst spredning av smitte eller forsøk på slik smittespredning.

NTB