Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HIV-mannen fra Oppdal blir siktet

TRONDHEIM (Dagbladet): Påtalemyndigheten kommer til å sikte en hiv-smittet mann i begynnelsen av 40-åra for brudd på straffeloven, etter at han skal ha hatt ubeskyttet sex med kvinner i Oppdal på 90-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette synes klart, sjøl om etterforskingen aldri klarer å føre direkte bevis for at mannen har smittet sine sex-partnere med det dødelige viruset.

Bakgrunnen er at den aktuelle lovbestemmelse, straffelovens paragraf 155 med en strafferamme på tre år, er brutt, selv om hiv-smitte ikke er overført, ifølge Dagbladets kilder.

Politiet sitter allerede med opplysninger om at mannen har hatt ubeskyttet sex med kvinner han har bodd sammen med, etter at han sjøl ble hiv-smittet på begynnelsen av 90-tallet.
Samtidig blir det understreket overfor Dagbladet at det er straffbart for en hiv-smittet å ha ubeskyttet sex, sjøl om partner vet om smitten.

Det var før jul at mannens daværende samboer gikk til lensmannen og anmeldte saken. Bakgrunnen var at hun ved en tilfeldighet fant hiv-medisiner i et skap i deres hjem.

Ifølge kvinnen hadde mannen holdt skjult for henne at han var hiv-smittet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!